Waarom

Mavo Schravenlant XL

JOUW BESTE KANS VAN SLAGEN

 

Je begint in de brugklas op een basis-, kader- of mavoniveau. Als je goede cijfers haalt voor dit niveau, gaan we jou uitdagen in de les met leer -en maakwerk op een hoger niveau! In de basisklas krijg je kader lesstof aangeboden, in de kaderklas ga je mavo lesstof maken en in de mavoklas ga je havo lesstof maken!

 

Als je voor alle vakken op het hoger niveau goede cijfers haalt en je hebt een sterk zichtbare motivatie, dan kun je doorstromen naar het hogere niveau. De kader- en mavo-opleiding hebben wij zelf in huis, voor de havo kun je opstromen naar bijvoorbeeld het Lyceum Schravenlant.

 

Daarnaast mag jij 4 uur in de week zelf bepalen wat je wilt leren!

Je mag kiezen uit sportieve, muzikale en creatieve workshops als: freerunning, robots maken, become a DJ, gitaarles, striptekenen, handlettering, basketbal, stringart, schaken enz.

 

We zijn een kleine en gezellige school, waar iedereen elkaar kent. En zelfs als ons nieuwe gebouw er in 2018 staat, blijven wij een school met ongeveer 600 leerlingen.

 

We organiseren en bezoeken bijvoorbeeld: een musea, het bowlingcentrum, een fitnesszaal, kamp klas 1, filmavonden, sportdagen, twee fantastische schoolfeesten per jaar enz.

Wil jij les volgen op twee niveaus en zelf 4 uur per week bepalen wat je wilt leren?

Dan zijn wij jouw beste kans van slagen!

 

Vier uur per week zelf mogen kiezen wat jij wilt leren! Er worden namelijk workshops gegeven.

Heb je geen bijles nodig, dan mag je kiezen uit 2 workshops per week. Iedere 6 weken kiezen we een andere workshop via Magister. In de workshops ontwikkelen en ontdekken we talenten, in combinatie met taal, rekenen, wereldoriëntatie en sociale vaardigheden. Er zijn creatieve workshops, zoals muziek (zang en gitaarles), mangatekenen, handschrift verbeteren, schilderen, kleding maken, wandborden maken, kookles en de schoolkrant. Er zijn denkworkshops zoals darten en schaken, robots maken, drama en we hebben een boeken lees club. Er zijn sportieve workshops zoals vissen, hockey, zelfverdediging, dansen, kickboksen en freerunnen. En vanaf klas 2 hebben we een sportklas.

 

We hebben een actieve leerlingenraad, waarin een vertegenwoordiger uit ieder leerjaar regelmatig overlegt over hoe de dingen gaan op school. Onderwerpen die besproken worden zijn o.a. de regels, feesten en activiteiten.

 

Wij maken gebruik van het programma Magister. Hierin kunnen wij onze behaalde cijfers zien, het opgegeven huiswerk en toetsen vinden. En via Magister schrijven wij ons in voor workshops. Onze ouder(s)/verzorger(s) kunnen zien of hun kind te laat is gekomen, heeft gespijbeld of zijn/ haar boeken is vergeten. De toetsen zijn online te vinden in Magister, zodat ouders hier altijd van op de hoogte zijn. En zelfs voor ouderavonden schrijven ouders zich in via dit programma.

 

 

2008 — 85% geslaagd mavo

2009 — 97% geslaagd mavo

2010 — 95% geslaagd mavo

2011 — 95% geslaagd mavo

2012 — 86% geslaagd mavo

 

2013 — 100% geslaagd kbl

2013 — 96% geslaagd mavo

 

2014 – 100% geslaagd kbl

2014 – 91% geslaagd mavo

 

2015 – 100% geslaagd kbl

2015 – 88% geslaagd mavo

 

2016 – 86% gelaagd kbl

2016 – 88% geslaagd mavo

 

2017 – 95% geslaagd kbl

2017 – 84% geslaagd mavo

 

Copyright © 2018 Mavo Schravenlant

Waarom MAVO Schravenlant XL