Maatwerkleren

Je begint in de brugklas op een basis-, kader- of mavoniveau. Als je goede cijfers haalt voor dit niveau, gaan we jou uitdagen in de les met leer -en maakwerk op een hoger niveau! In de basisklas krijg je kader lesstof aangeboden, in de kaderklas ga je mavo lesstof maken en in de mavoklas ga je havo lesstof maken!

Opstromen

Als je voor alle vakken op het hoger niveau goede cijfers haalt en je hebt een sterk zichtbare motivatie, dan kun je doorstromen naar het hogere niveau. De kader- en mavo-opleiding hebben wij zelf in huis, voor de havo kun je opstromen naar bijvoorbeeld het Lyceum Schravenlant.

Workshops

Bij ons bepaal jij twee uur in de week zelf wat je wilt leren! Elke periode kies je bij ons via een online programma een workshop uit. Een workshop bestaat uit een lessenserie van zes blokuren, elke week een blokuur. Na een periode van zes weken volgen er nieuwe workshops. Je mag kiezen uit sportieve, muzikale en creatieve workshops als: freerunning, robots maken, become a DJ, gitaarles, striptekenen, handlettering, basketbal, stringart, schaken enz.

Kleinschalig

We zijn een kleine en gezellige school met twee gebouwen. Wij verzorgen onderwijs aan ongeveer 620 leerlingen. Dit is in vergelijking met de scholen in de omgeving kleinschalig.

Leerlingenraad

We hebben een actieve leerlingenraad, waarin een vertegenwoordiger uit ieder leerjaar regelmatig overlegt over hoe de dingen gaan op school. Onderwerpen die besproken worden zijn o.a. de regels, feesten en activiteiten.

Veel leuke activiteiten

We organiseren en bezoeken bijvoorbeeld: een musea, het bowlingcentrum, een fitnesszaal, kamp klas 1, sportdagen en eenmaal per jaar hebben wij een fantastisch schoolfeest enz.

Wil jij les volgen op twee niveaus en zelf twee uur per week bepalen wat je wilt leren?

Dan zijn wij jouw beste kans van slagen!