Docenten van Mavo Schravenlant XL doen er alles aan om, samen met de leerling, een kader-, mavo- of indien mogelijk elders een havo-diploma te behalen. Wij bereiden de leerlingen voor op hun toekomst, zowel op cognitief als op sociaal gebied, zodat de overstap naar een vervolgstudie goed kan verlopen.

Oud leerling Ginger zat van 2014 tot 2018 bij ons op school en ze vertelt:

Wat vind je van de school?

Zelf vond ik de school te leuk om er weg te gaan. Ik ging naar Mavo Schravenlant XL om snel door te stromen naar de HAVO, maar toen ik na drie maanden hoorde dat ik mocht opstromen, heb ik dit geweigerd. Ik had het al snel naar mijn zin op school, wat voor mij gek was. Op de basisschool was ik in groep acht om kwart over drie gelijk weg, maar al vanaf klas één bleef ik soms zelfs langer hangen.

Hoe ondersteunen docenten je?

De docenten ondersteunen je door bijles te geven, vaak in hun vrije tijd. Zij zijn bereid om het in twintig verschillende manieren uit te leggen, zolang jij maar begrijpt waar de lesstof over gaat. Verder letten de mentoren ook op de leerlingen, als zij zien dat het wat minder goed gaat bij een vak, proberen zij er samen met de leerling of ouders uit te komen hoe dat verbeterd kan worden, door bijles, tips of een leerschema te maken.

Wat is je leukste herinnering?

Mijn leukste herinnering is het eerste uitje: Klas 1 Kamp, omdat je daar elkaar echt goed leert kennen, volgens mij was er niemand alleen die week. Er zijn zo veel leuke herinneringen waar ik het over kan hebben, maar het zijn de kleine details die ik zal missen, van een pauw vlakbij de school die je bijna elke ochtend kunt horen naar de docenten zien dansen op de schoolfeesten.

Waarom Mavo Schravenlant XL?

Voor mij was de reden dus om door te stromen naar de HAVO, omdat er altijd een plekje vrij zal zijn op Lyceum Schravenlant voor leerlingen van deze school, maar dat is zeker niet de enige reden om naar Mavo Schravenlant te gaan, want hier wordt iedereen gezien, er wordt altijd gelachen (buiten het heel hard en geconcentreerd werken natuurlijk), je wordt hier serieus genomen en je kan jezelf zijn. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet of waar je vandaan komt, je hoort erbij.